Politik

David J Garrows uppmärksammade och kritiserade mastodontbiografi RISING STAR The Making of Barack Obama, sex, övergivna ideal och mer sex

Efter Jonathan Allen and Amie Parne brutala “Shattered: Inside Hillary Clinton’s Doomed Campaign” som visar hur inkompetent Hillary Clintons och hennes presidentkampanj var, kommer nu en mastodontbiografi över Barack Obama. En biografi med titeln RISING STAR. The Making of Barack Obama, som med sina 1460 sidor är alldeles för lång för att kunna läsas, men som ändå har uppmärksammats för sin tes att Obama redan i sin tid i Chicago vände kappan efter vinden och siktade in sig på makt och pengar. Och istället för sin mångkulturella bakgrund och identitet övergav sin likaledes mångkulturella och mångåriga flickvän Sheila Miyoshi Jager för den tryggt afroamerikanska Michelle Robinson.

New York Times kända recensent Michiko Kakutani mördar boken i New York Times, som dock har blivit uppmärksammad: A Long, Long Look at Obama’s Life, Mostly Before the White House

“Rising Star,” the voluminous 1,460-page biography of Barack Obama by David J. Garrow, is a dreary slog of a read: a bloated, tedious and — given its highly intemperate epilogue — ill-considered book that is in desperate need of editing, and way more exhausting than exhaustive.

Many of the more revealing moments in this volume will be familiar to readers of Obama’s own memoir, “Dreams From My Father”; a host of earlier books about Obama and his family; and myriad profiles of the former president that have appeared in newspapers and magazines over the years. Garrow has turned up little that’s substantially new — save for identifying and interviewing an old girlfriend from Obama’s early Chicago years, who claims that by 1987, “he already had his sights on becoming president.”

Att Obama nu siktar in sig på att bli mycket rik mycket snabbt har jag redan skrivit om, något som kommer att i alla fall inte kommer att hjälpa demokraterna och deras chans att återvinna Vita Huset om åtta år.