Politik

Christabellas värld på Hackathon i Silicon Valley

Christabellas värld

Tjejen på bilden råkade jag träffa på en hackathon i Fremont i östra Silicon Valley över helgen. En glad och bubblig tjej som ideligen pratar och vars färgade hår och kortkorta jeans kanske får en att undra vad hon gör på en hackathon.

Men frågar man henne så blir man överraskad. För Christabella, som talar perfekt engelska men med en märkbar brytning, kommer från Singapore. Och hon kommer inte från Singapore för några år sen, hon kommer från Singapore för en vecka sen.

Varför då kanske ni undrar? Jo därför att hon var en av dom som vann en programmeringstävling sponsrad av Google. Och priser var en tre-veckors resa till Silicon Valley. Där hon tillbringar varenda minut med att göra något nyttigt. Som att gå på Hackathon eller Meetups.

Glömde jag säga att hon studerar datorvetenskap i Singapore?

Målmedveten, ambitiös men samtidigt väldigt charmig, glad och bubblig.