Politik

Trumps Watergate eller kanske Putin-gate är ett bättre ord

Att Trump sparkar CIA-chefen för att denne har forskat i Trumps relationer med Putin är allmänt accepterat i Washington. Men tro för den skull inte att Trump befinner sig i gungning. Republikanerna kommer aldrig att ställa sin egen president inför riksrätt.

Dock, en intressant kris som visar hur USA kommer att se ut de närmaste åtta åren, medan det långsamt sjunker ner i träskmarkerna , eller kanske rännstenen är en bättre metafor.

David Smith skriver i Guardian om hur Trump sparkade Comey just som en Grand Jury börjat kalla vittnen i fallet Michael Flynn och dennes relationer med ryssarna.
Trump fires FBI director Comey, raising questions over Russia investigation

En utredning som Trump alltså nu kommer att kunna stoppa.

7 thoughts on “Trumps Watergate eller kanske Putin-gate är ett bättre ord

 1. Christer W

  Någon 😉 på den här sidan brukar skriva att republikanerna inte kommer att göra sig av med trump.
  Jag tror att det steget har kommit närmare i och med det synnerligen diktatoriska avskedandet av fbi-chef Comey. Det bör ge många republikaner anledning att fundera över sin egen existens, bevaka sin rygg och oroa sig över ett da cap0 av långa knivars natt.

  1. Lennart Post author

   Christer, det är en bra hypotes men jag tro själv att det behövs betydligt myckeg mer, men vi får se.

  2. Lennart Post author

   Christer, som du kan se så ställer sig republikanernas ledare i Senaten bakom Trump. Det är precis såhär som republikanerna vill se sin president, beslutsam och aggresiv som bryter mot alla regler. Han kommer att sitta i 8 år.

   1. Christer W

    Visst ställer dig sig hel del bakom honom och det kommer de göra länge. Dock tror jag att det är många av de som ändå oroar sig över vad som kan hända dem den dagen de inte håller med honom eller springer hans ärenden.

 2. roger

  “…är allmänt accepterat i Washington.”
  Vi meddelas i våra nyhetssändningar om allt annat än att detta tas med ro – i synnerhet inte i det demokratiska W. När jag kollaa Washington Post o står det “..democrats outraged..”.
  Hur är det egentligen, är det verkligen allmänt accepterat i det demokratiska Washington att Trump avskedat Comey – eller kör med alternativa fakta?

  1. Lennart Post author

   Givetvis sparkade Trump Comer och orsaken är Grandjuryns alltför närgångna intresse för Trumps relationer med Putin.

Comments are closed.