Politik

På prestigefyllda Lynbrook Highschool i Silicon Valley är invandrarna i förkrossande majoritet

DSC03946

DSC03951

DSC03950a

Den här bilden på några av vinnarna i helgens hackathon på Lynbbrook Highschool i norra San Jose i Silicon Valley ger en bra bild på hur Sverige kommer att se ut om några decennier.

Nu skulle man kanske tro att det här är en gettoskola som dom som finns nere i södra Silicon Valley, men då skulle man ha helt fel. För Lynbrook High är en av Silicon Valleys främsta icke-privata skolor. Något som vi fick ett exempel på när tre tidigare studenter kom över för att ge sitt stöd till hackathonen.

Dom har alla börjat jobba inom IT-industrin. Och var jobbar ni frågade jag och fick svaret Google, Facebook och SpaceX.

Och orsaken till att skolan är så framgångsrik är att USA länge har satsat på arbetskraftsinvandring från längder som Indien och Kina där man har ett etos som gör att man satsar allt på sina barns utbildning. Det leder i sin tur att föräldrarna sätter press på skolan i deras närområde att satsa på akademiska ämnen.