Politik

Donald Trumps USA: fängelse för hatbrott mot sörjande i Sandy Hook-massakern

Den sockersöta, Elsa Beskow-syn som många svenskar har haft om det amerikanska samhället har aldrig stämt överens med det USA som faktiskt existerar. Något man blir påmind i dessa dagar när Donald Trumps USA plötsligt bryter igenom alla fördämningar och visar sig skrikande skränande och hatfullt med lögn istället för nyheter och murar och krossande av alla de normer som det liberala USA länge har försökt upprätthålla. För att inte tala om att USA nu har lämnat Parisavtalet.

En av de mest skrämmande aspekterna på dagens USA är de människor som öser hat och hot mot de föräldrar som förlorade barn i skolmassakern i Sandy Hook och andra massakrer. En av vilka nu faktiskt har fått fängelse för hatbrott.

Lois Beckett skriver i brittiska Guardian: Sandy Hook conspiracy theorist gets prison time for threatening victim’s family. For Leonard Pozner, who is devoted to combatting hoaxers, the sentencing is a ‘powerful outcome’ that he hopes will raise awareness of serious harm they cause

A Florida woman who believed that the 2012 mass shooting at Sandy Hook elementary school was a hoax was sentenced to five months in prison this week for threatening the father of six-year-old Noah Pozner, one of the 20 young victims who died in the shooting.

US district judge, James Cohn, called Lucy Richards’ actions towards Leonard Pozner “disturbing” and condemned those who spread false claims about the deaths of 20 children and six adults in the attack in Newtown, Connecticut, five years ago.

En liten framgång för kampen mot falska nyheter i USA.