Politik

Trump som en helt obehärskad tjur i en porslinsfabrik, utan motstånd från EU eller Nato

Enskilda länder i EU måste börja göra aktivt motstånd mot Donald Trump och det högerextremistiska USA som Trump-regimen nu är i full fart med att skapa inför världens ögon. Mycket tyder t.ex. på att, som Der Spiegel skriver i sin engelska upplaga, Merkel’s G-20 Climate Alliance Is Crumbling

Få länder vågar utmana USA, vilket gör det fritt fram för Trump-regimen att driva igenom sin politik inte bara i USA utan även runt om i världen.

Adam Svensson skriver i DN om hur Nato-länderna förfasades över Trumps uppträdande på Nato-mötet, men ingen vågade skälla ut den bisarre amerikanska presidenten för hans vedervärdiga uppträdande: Källor: ”Trumps Natobesök en katastrof – bakom kulisserna”

Donald Trump hotade också att dra ner på de amerikanska försvarsutgifterna och se till att de europeiska Natoländerna skulle tvingas kompensera i efterhand om de inte höjer sina försvarsanslag tillräckligt snabbt.

– Middagen var betydligt värre än talet. Det var fullständig förödelse. Det var hemskt, säger en källa till Foreign Policy.

En annan källa ger en liknande bild av hur hårt Trump hade gått åt de övriga på middagen.

– Det var ett totalt haveri, säger personen till tidskriften.

Tankarna går till upprinnelsen av Andra Världskriget när England och Frankrike inte vågade göra motstånd mot Hitler. Med katastrofala konsekvenser.

2 thoughts on “Trump som en helt obehärskad tjur i en porslinsfabrik, utan motstånd från EU eller Nato

  1. Peter Andersson

    Eller också är det Tom&Jerry-fieringen av den politiska rapporteringen som är problemet.

    Hmm… Att Hollywood i Californiens blockbusters numera huvudsakligen är superhjältefilmer där absolut godhet ställs mot absolut ondska bidrar förstås även det till hur unga människor i dag lär sig att se på samhället.

    1. Lennart Post author

      Peter, Hollywoods inflytande på hur amerikanerna ser på sig själva är värd en mycket tjock bok.

Comments are closed.