Politik

Kaliforeniens senator Kamala Harris är demokraternas hopp inför presidentvalet 2020

Om inte fyrtiotalisterna snart släpper fram en ny generation politiker inför 2020 års presidentval så kommer det demokratiska partiet att utplånas punkt och slut.

Lyckligtvis har demokraterna just fått ett nytt stjärnskott i Washington, Kamala Harris, den 52:åriga senatorn från Kalifornien och Kaliforniens förra justitieminister. En mycket skicklig dam som redan har platsat på republikanernas hat-lista.

Lauren Gambino skriver i brittiska Guardian: 2020 vision? Kamala Harris oversight role gives Democrats a new rising star. The California senator’s competence and composure in the face of Republican criticism has stirred feelings that she could be a contender in three years’ time

When her turn came, the former state attorney general wasted no time. Assertively questioning Sessions about his contacts with Russians as a representative of Donald Trump’s presidential campaign, she interjected repeatedly, asking for clearer answers.

“Will you let me qualify?” Sessions said, his voice rising with indignation. “If I don’t qualify it, you’ll accuse me of lying. I need to be correct as best I can.”

“I do want you to be honest,” Harris said.
“I’m not able to be rushed this fast,” Sessions said. “It makes me nervous.”

Om nu bara Hillary Clinton kan förpassa sig till historiens skräphög så skulle dörren öppnas för Kamala Harris att bli demokraternas presidentkandidat i 2020 års presidentval.