Politik

Demokraternas ödesval i Georgia mot extremhögern, hackare och falska nyheter

Efter två förluster i speciella kongressval satsar nu demokraterna allt på att vinna ännu ett extraval till kongressen, denna gången i Georgia.

Demokraternas problem är att trots att de har satsat allt på demokraten John Ossoff så ligger han idag på valdagen inte bättre än sida vid sida med sin republikanska motståndare, som nu verkar ha ett litet men ändå momentum.

Och det bådar inte gott för demokraterna under de närmaste åren.

Nate silver skriver:
Why The Georgia Special Election Matters. Either outcome could affect where congressional Republicans go from here.

The Georgia 6 outcome might trigger some herd behavior among Republicans, therefore, changing the political environment in the weeks and months ahead. A loss for Handel would probably be interpreted by the GOP as a sign that the status quo wasn’t working. If even a few members of Congress began taking the exit ramp on Trump and the American Health Care Act, a number of others might follow. A win, conversely, would have a morale-boosting effect; Republicans would probably tell themselves that they could preserve their congressional majorities by turning out their base, even if some swing voters had abandoned them.

En tredje förlust för demokraterna skulle bli förödande inför de närmaste åren. Dom kan vinna på väst och östkusten men dom har frusits ut ur stora delar av sydstaterna och mellanvästern och lämnat walk over i rostbältet.