Politik

Donald Trumps USA: svart på vitt, republikanerna försöker utförsäkra 22 miljoner amerikaner!

Det var därför som miljoner fattiga amerikaner i rostbältet röstade för Donald Trump, för att han skulle utförsäkra dom och ställa dom på bar backe, utan möjligheter att köpa mediciner eller ens ha råd med sjukhusvård. Och jublande röstade de fram mannen som för alltid skulle göra deras liv till ett helvete på denna jorden.

Nu är dom där, nu vet dom vad som väntar dom, en död i hemmet, utan mediciner, utan läkarvård, utan mer än en axelryckning från Donald Trump och hans vansinnesregim.

Thomas Kaplan och Robert Pear skriver i New York Times:

Senate Health Bill Reels as C.B.O. Predicts 22 Million More Uninsured

The Senate bill to repeal the Affordable Care Act was edging toward collapse on Monday after the nonpartisan Congressional Budget Office said it would increase the number of people without health insurance by 22 million by 2026.

Two Republicans, Senators Susan Collins of Maine and Rand Paul of Kentucky, said Monday that they would vote against even debating the health care bill, joining Senator Dean Heller of Nevada, who made the same pledge on Friday. Senator Ron Johnson of Wisconsin hinted that he, too, would probably oppose taking up the bill on a procedural vote expected as early as Tuesday, meaning a collapse could be imminent.

“It’s worse to pass a bad bill than pass no bill,” Mr. Paul told reporters.

……

But the budget office put Republicans in an untenable position. It found that next year, 15 million more people would be uninsured compared with current law. Premiums and out-of-pocket expenses could shoot skyward for some low-income people and for people nearing retirement, it said.

Och för ett verkligen visa att man verkligen vill sätta åt de allra svagaste så skriver brittiska The Guardian GOP healthcare bill may send pregnant women back to days without coverage
Few benefits are more vulnerable than maternity coverage under the proposed bill, in a country where giving birth usually costs $10,000 if paid out of pocket

Har man den politiska makten så har man.

Precis hur många amerikaner som kommer att när republikanerna utförsäkrar 22 miljoner fattiga amerikaner är det ingen som vet. Men precis som Attul Gawande skrev i the New Yorker och som jag refererade i gårdagens blogg så kommer det att röra sig om miljoner amerikaner som dör i förtid. Bland dem alltså en hel del kvinnor som inte kommer att ha råd att betala för komplikationer vid födseln och deras nyfödda. Om någon undrar vad en högerextremist är så är det en rätt bra sammanfattning.

USA:s största katastrof i modern tid. Välkommen till Donald Trumps USA.