Politik

Gud vill det, den globala uppvärmningen slår ut sydstaterna inom några decennier

Den som någonsin har besökt de amerikanska sydstaterna vet att på sommaren är det ofta stekhett. Under ett besök i Austin i Texas förra året var flera av oss från Kalifornien nära att få värmeslag när vi var ute och promenerade som man kan göra i Silicon Valley men inte i sydstaterna.

Så att det kommer att bli sydstaterna som kommer att få betala för den globala uppvärmningen är inte konstigt. Speciellt nu när USA inte längre tror på de globala uppvärmningen eftersom det inte står något om den i gamla testamentet.

2 thoughts on “Gud vill det, den globala uppvärmningen slår ut sydstaterna inom några decennier

  1. Peter Andersson

    Det finns ju hela länder som ligger närmare ekvatorn än vad de amerikanska sydstaterna gör. Vilket betyder att de får klara sig själva, inga delstater eller federala myndigheter som kan skeppa in hjälp utifrån under krisveckor. Hur kan det komma sig att länder som Jamaica, Belize och Costa Rica klarar sig relativt sett bra trots HÖGRE värme och MER utsatthet av den (befintliga eller inbillade) globala uppvärmningen?

    1. Lennart Post author

      Peter, jo absolut, den enda orsaken till att jag tog upp artikeln om sydstaterna är att politikerna där inte ens tror på den globala uppvärmningen. Vilket folket kring ekvatorn i alla fall gör.

Comments are closed.