Politik

Fördämningarna brister, anklagelser om sexuella trakasserier mot kvinnor i Silicon Valley växer lavinartat

Det har säkert alltid varit så här i Silicon Valley, med en förkrossande majoritet överambitiösa unga och medelålders män, i den s.k. “bro-kulturen”, i jakt på pengar och berömmelse och en liten minoritet unga tjejer. Tjejer som snart har fått lära sig att deras egen väg till framgång ofta har berott på deras villighet att hoppa i säng med någon eller några av Silicon Valleys makthavare.

Så varför är det först nu som Silicon Valleys mörka baksida har kommit i dagen. En ny generation kvinnor som inte är beredda att accepter Status Quo. Och inte minst kvinnliga sociala nätverk parad med fler kvinnor.

Katie Benner skriver i New York Times om den senaste skandalen: A Backlash Builds Against Sexual Harassment in Silicon Valley

The upheaval over sexual harassment in the technology start-up industry mushroomed on Monday, with the resignation of a prominent Silicon Valley investor who said he had been “a creep” and more women saying they would come forward to talk about their experiences.

Dave McClure, the founder of the start-up incubator 500 Startups, said he was stepping down on Monday after The New York Times reported last week that he had come on to a woman who was applying for a job at his firm. Mr. McClure apologized for his behavior over the weekend, in a post titled “I’m a creep. I’m sorry.” Another partner at 500 Startups, Elizabeth Yin, also resigned this weekend, saying that she was quitting after the firm had covered up a separate harassment episode by Mr. McClure.

Several other start-up investors have also issued mea culpas for not doing enough to prevent sexual harassment, with some around the world beginning to strategize over how to avert the episodes in the first place

Det här är en nästan exakt kopia av Hollywood där kvinnornas väg mot berömmelse och framgång också den i decennier har varit kantad av sextrakasserier och övergrepp.

Synnerligen tragiskt.