Politik

Silicon Valleys första tankesmedja: South Park Commons i San Francisco

Silicon Valley är till bredden full av inkubatorer och acceleratorer där innovativa entreprenörer kan få draghjälp med sina projekt. South Park Commons är en ny variant på existerande sociala institutioner. Precis vad det är är litet svårt att riktigt sätta fingret på, men kanske tankesmedja bäst fångar begreppet.

Cade Mez skriver i New York Times:

The South Park Commons Fills a Hole in the Tech Landscape

The result is South Park Commons. Housed in an old townhouse on the oval park at the heart of the San Francisco tech scene, the Commons is a selected community of entrepreneurs, engineers, researchers and others. Ms. Sanghvi describes it as tech’s answer to the Bloomsbury Set or Benjamin Franklin’s Junto club, a means of shaping new ideas through conversation and shared experience.It’s also a way of prFounded a little more than 18 months ago, the Commons aims to fill a hole in the tech landscape. Northern California is littered with incubators and accelerators, organizations like Y Combinator and Techstars that help small companies develop and grow. This is something different, a community you can join before you have founded a company or even when you have little interest in founding one.

Meningen är att man kan gå till South Park Commons och höra föredrag om den senaste heta teknologin och brutalmingla i hopp om att inte bara få ideer om nya uppstartsföretag utan även riskkapital.

Vet inte riktigt om det här är originellt och nydanande nog.