Politik

Donald Trumps USA, avskyvärt, öppet krig mot transpersoner och HBTQ-människor i Texas

Det säger rätt mycket om hur sjuk den kristna högern är att man nu satsar allt på en kampanj mot transpersoner i Texas. Och detta trots att de stora IT-företagen i Silicon Valley har markerat att man är emot varje form av diskriminering av sina egna anställda. Som det finns flera tusen av i Texas.

Men det här är vad gud och Jesus vill, i alla fall enligt tepåsarna och den fromma kristna högern, som älskar att hata och att sätta åt de allra svagaste i samhället.

Tom Dart skriver i brittiska The Guardian:

Texas lawmakers clash over contentious transgender bathroom bill. Two months after failing to pass a bill restricting access for transgender people, lawmakers will try again amid opposition from Democrats and civil rights groups

Among the options lawmakers will consider is a statewide move to supersede existing local non-discrimination ordinances in cities such as Austin and Dallas. This would stop entities such as school districts from following or creating policies that accommodate transgender people.

Abbott has argued for uniform rules across the state. Critics charge that Republicans are seeking to impose unwanted policies on Democratic-leaning big cities such as Dallas, Houston, Austin and San Antonio.

“These anti-LGBTQ bills are part of a larger, overarching strategy to roll back the rights of LGBTQ Texans,” JoDee Winterhof, senior vice-president for policy and political affairs at the Human Rights Campaign, said on a conference call with reporters.

Så här ser det alltså ut i dagens Texas, en delstat som visar vart Donald Trumps USA är på väg under de närmaste åren.