Politik

Gentrifieringens katastrofala följder, bostadskrisen allt värre i Silicon Valley

Att Silicon Valley brottas med gigantiska problem bör stå klart för den som händelsevis har följt den här bloggen i de tio plus år som den har existerat. Och att huvudproblemet är överbefolkning och gentrifiering är idag klarare än någonsin.

Adam Nagroueney och Conor Dougherty skriver i New York Times om hur vissa IT-ingenjörer pendlar till jobbet i fyra timmar, vilket är precis vad jag själv gör. Och tro mig, med en infrastruktur som lika gärna kunde ligga i tredje världen så är det sannerligen inte lätt.

ADAM NAGOURNEY och CONOR DOUGHERTY skriver i New York Times:

The Cost of a Hot Economy in California: A Severe Housing Crisis

The extreme rise in housing costs has emerged as a threat to the state’s future economy and its quality of life. It has pushed the debate over housing to the center of state and local politics, fueling a resurgent rent control movement and the growth of neighborhood “Yes in My Back Yard” organizations, battling long-established neighborhood groups and local elected officials as they demand an end to strict zoning and planning regulations.

Now here in Sacramento, lawmakers are considering extraordinary legislation to, in effect, crack down on communities that have, in their view, systematically delayed or derailed housing construction proposals, often at the behest of local neighborhood groups. The bill was passed by the Senate last month and could be acted on as soon as this week.

Allra värst är att de stora IT-företagen har siktat in sig på att lösa problemet för sina egna anställda och inte på att bygga upp en kollektiv infrastruktur från grunden. Jag tror inte ett ögonblick på att situationen kommer att förbättras.

Vilket kan öppna för republikanerna att ta över kontroller av Kalifornien.