Politik

Donald Trump är redan diktator, hotar specielle åklagaren Robert S. Mueller

I takt med att den aktade förre FBI-chefen Robert S Muller III har samlat ihop ett team av jurister och experter för att granska Donald Trumps affärer med Putins Ryssland så har Mullers granskning snabbt ökat till att omfatta Trumps skumma finansaffärer, något som har fått Trump att i sin tur samla ihop ett team för att hitta en öppning för att ge honom en ursäkt för att helt sonika sparka Muller. Något som få republikanerna att jubla samtidigt som det skulle föra Trump ett steg närmare mot att bli USA:s förste diktator.

Med det republikanska partiet i ryggen och demokraterna i spillror så kan Trump idag göra i stort sätt vad han vill utan att det får några egentliga konsekvenser

Greg Farrell och Christian Berthelsen skriver i Bloomberg News:

Mueller Expands Probe to Trump Business Transactions

The U.S. special counsel investigating possible ties between the Donald Trump campaign and Russia in last year’s election is examining a broad range of transactions involving Trump’s businesses as well as those of his associates, according to a person familiar with the probe.

FBI investigators and others are looking at Russian purchases of apartments in Trump buildings, Trump’s involvement in a controversial SoHo development in New York with Russian associates, the 2013 Miss Universe pageant in Moscow and Trump’s sale of a Florida mansion to a Russian oligarch in 2008, the person said.

Michael S. Schmidt, Maggie Haberman och Matt Apuzzo skriver i New York Times: Trump Aides, Seeking Leverage, Investigate Mueller’s Investigators

President Trump’s lawyers and aides are scouring the professional and political backgrounds of investigators hired by the special counsel Robert S. Mueller III, looking for conflicts of interest they could use to discredit the investigation — or even build a case to fire Mr. Mueller or get some members of his team recused, according to three people with knowledge of the research effort.

The search for potential conflicts is wide-ranging. It includes scrutinizing donations to Democratic candidates, investigators’ past clients and Mr. Mueller’s relationship with James B. Comey, whose firing as F.B.I. director is part of the special counsel’s investigation.

The effort to investigate the investigators is another sign of a looming showdown between Mr. Trump and Mr. Mueller, who has assembled a team of high-powered prosecutors and agents to examine whether any of Mr. Trump’s advisers aided Russia’s campaign to disrupt last year’s presidential election.

Vad kommer att ske när Trump sparkar Muller och kanske också justitieminister Jeff Sessions? En uppsjö av falska nyheter kommer att välla ut ur Vita Huset som en Tsunami. Med hjälp från Putin och Wikileaks. Demokraterna kommer att protestera och republikanerna att jubla.

Trump är ingen demokrat, han är en envåldshärskare, mannen som nära hälften av USA:s väljare ville ha för att röja upp i Washington – och inget j-vla larv om demokratiska val och rättigheter eller brott mot USA:s lagar.

Nu är vi där och om några månader kommer ännu en tröskel på vägen mot öppen diktatur att ha passerats i USA.
Så enkelt är det att införa diktatur, precis som i Tyskland 1933.