Politik

Donald Trumps USA: Chapo Trap House, alt-left podden växer fram i spillrorna efter det demokratiska partiet

Som jag har ständigt har tjatat om här på bloggen så kommer det att bli mycket svårt för det splittrade demokratiska partiet att återta de positioner som man under decennier har förlorat mot de allt mer radikaliserade republikanerna. Partiet saknar framtidsvisioner, man seglar för nära Wall Street, man har för länge sedan struntat i de vita fattiga man säger sig vilja stödja, och partiet liknar idag mest ett äldreboende med idel fyrtiotalister som vägrar att ge upp makten för en ny generation.

Men mitt i allt elände spirar hoppet, och ett av dom heter Chapo Trap House, en liten alt-left grupp som inte bara går emot den idag allsmäktiga Alt-right, rörelsen utan också det självdöda demokratiska partiet.

Edward Helmore skriver i brittiska Guardian:

Leftwing Breitbart? Chapo Trap House is strong new voice in resistance to Trump. Among Democrats and progressives, the best way ahead is up for fierce and fractious debate. Some younger voices are shouting louder than others

It has been called the leftwing alternative to Breitbart – a subversive, humorous and politics-focused new media presence that has attracted a devoted following on both sides of the Atlantic.
Could Kamala Harris revive the fractured Democratic party for the 2020 election?
Read more

Chapo Trap House has mostly attracted followers of Jeremy Corbyn and Bernie Sanders, but recently it burst into the mainstream US media when a dispute erupted between the podcasts’ provocative, hard-left commentators and The New Republic, a stately institution of polite neo-liberalism.

As part of a take-down of the “dirtbag left”, the century-old commentary magazine noted that a phrase used by Chapo’s Brooklyn-based hosts had prompted outrage in some quarters.

Lyssna på Chapo Trap House och deras poddar och dröm om ett framtida USA med en helt ny politik som faktiskt gör livet bättre för alla amerikaner och utan både det rabiata republikanska och irrelevanta demokratiska partiet. För att inte tala utan gudar, Jesus och vapen.