Politik

Donald Trumps Sverige, massiv IT-okunnighet, makthungriga Alliansen går efter en minister för många

Att okunnigheten om hur viktig IT-säkerheten är verkar fortfarande vara massiv inom politiska kretsar i Sverige. Detta trots Ed Snowdens avslöjanden och hackerattackerna som sänkte Hillary Clintons presidentkampanj. Så regeringen har inga som helst ursäkter. Något som Stefan Löfven också borde erkänna. Och även Alliansen som pressade på för utlokaliseringen.

Att Alliansen sen bryter mot alla gällande regler i en bärsärkagång mot regeringen i hopp om att själva få makten är märkligt.

Adam Svensson skriver i DN: Westerberg: Rimligt att vänta på KU:s bedömning

Bengt Westerberg menar också, likt den tidigare socialdemokratiske statsministern Ingvar Carlsson, att alliansledarna inte borde ha kommit med misstroendeförklaringen så tidigt som de gjorde. I stället borde de ha inväntat den utfrågning som konstitutionsutskottet, KU, troligtvis kommer att genomföra.

– Jag delar allmänt uppfattningen att det hade varit rimligt att vänta och se vad konstitutionsutskottet kommer fram till. Det är möjligt att de anser att de har så mycket information att de kan agera som de gör. Men givet den information jag har som jag har läst i tidningarna fram till i går så tycker jag väl också att det hade varit rimligt att avvakta konstitutionsutskottets prövning av det här.

Donald Trump har landat till Sverige. Regeringen bör snarast instifta ett IT-säkerhetsinstitut med ansvar för alla svenska myndigheters IT-system och deras säkerhet.

4 thoughts on “Donald Trumps Sverige, massiv IT-okunnighet, makthungriga Alliansen går efter en minister för många

 1. Christer W

  När det gäller småflickornas lekstuga finns ytterligare en aspekt att väga in, vem blir den verklige förloraren om inte det blir misstroende mot Hultqvist . AKB, och ingen annan ,den uppmärksamhetspockade frimicklarbruttan är bara staffagefigur sammanhanget, intressant nog springer de två också Åkessons ärende när det gäller Hultqvist.
  Bli inte förvånad om AKB gör sorti redan i september. För övrigt, notera att rottingmajoren har varit sällsamt lågmäld i sammanhanget.

  1. Lennart Post author

   Christer, tack för insikten. Ja det är en sällsynt märklig utveckling som verkar vara hämtad direkt från USA.

 2. roger

  AKB, EBT o Rottingmajoren är desperata efter mkt låga opinionssiffror. Så deras aktion (/chansning) är ganska logisk (/nödvändig?) .
  Först lite förvånad att A Lööf hängde på – men hon spelar smart på bägge planhalvor och kommer sannolikt nöja sig med Löfvens svar och inte fullfölja misstroendeförklaringen mot Hultqvist.

  AL e duktig som få nu, men hur hon skall kunna stå för vad hon säger efter valet undrar jag?

  1. Lennart Post author

   Roger, bra analys, tack, ja vi får se hur det går under de närmaste månaderna.

Comments are closed.