Politik

Historiskt: Apple Watch direktkopplad till mobilnätet vid årsslutet

Först kom stordatorn på 1950-talet, sen de s.k. minidatorerna på 70 och 80-talen. Sen persondatorn, följd av de bärbara datorerna, sen kroppselektronik som Apple Watch. Men för att fungera så krävde kroppselektroniken att man måste bära med sig en påslagen och ofta klumpig mobiltelefon i fickan eller ryggsäcken.

Men nu, som USA-pressen skriver, så verkar det som om Apple till årsslutet kommer att introducera en Apple Watch med en inbyggd LTE-chip som kan kommunicera direkt med de mobila nätverken utan krav på en medhavd mobiltelefon.

Bloomberg News skriver: Apple Plans to Release a Cellular-Capable Watch to Break iPhone Ties

Intel is said to supply modem that works with cell networks
Apple plans to begin selling new smartwatch by end of year
Equipped with LTE chips, at least some new Apple Watch models, planned for release by the end of the year, will be able to conduct many tasks without an iPhone in range, the people said. For example, a user would be able to download new songs and use apps and leave their smartphone at home.

Det här är mycket stort eftersom det betyder att vi inte längre måste ha två mobiler på oss, och att batteriet på de små Apple-klockorna säkert kommer att vara betydligt längre än på mobiltelefonerna.

Ett i sanning historiskt steg som visar att Apples storhetstid ännu långt ifrån är över. Och det här kommer att leda till helt nya slags appar, bl.a. inom sjuk och hälsovården, som med miniatyriserade sensorer kan hålla koll på vår hälsa.

Mycket spännande!