Politik

Tvivlen växer bland republikanerna över Donald Trump förmåga att bli återvald

Små små strån i vinden, små ledtrådar om hur republikanerna ser på sin president och hans förmåga att infria sina löften och bli återvald om tre och ett halvt år.

Och som Jonathan Martin och Alexander Burns skriver i New York Times så har en del republikaner redan nu börjat bygga upp sina egna kampanjorganisationer inför 2020 års presidentval, bara ifall….

Republican Shadow Campaign for 2020 Takes Shape as Trump Doubts Grow

Senators Tom Cotton and Ben Sasse have already been to Iowa this year, Gov. John Kasich is eyeing a return visit to New Hampshire, and Mike Pence’s schedule is so full of political events that Republicans joke that he is acting more like a second-term vice president hoping to clear the field than a No. 2 sworn in a little over six months ago.

President Trump’s first term is ostensibly just warming up, but luminaries in his own party have begun what amounts to a shadow campaign for 2020 — as if the current occupant of 1600 Pennsylvania Avenue weren’t involved.

The would-be candidates are cultivating some of the party’s most prominent donors, courting conservative interest groups and carefully enhancing their profiles. Mr. Trump has given no indication that he will decline to seek a second term.

Det är långt, mycket långt till 2020, men om Trump-regimen fortsätter som hittills så har republikanerna all anledning att börja oroa sig. Även om demokraterna säkert kommer att göra allt för att ge Trump en andra presidentperiod. Som att ställa upp den idag 74-årige Joe Biden som presidentkandidat.

2 thoughts on “Tvivlen växer bland republikanerna över Donald Trump förmåga att bli återvald

  1. Christer W

    Biden trilla av pinn innan det ens är dags för primärvalen. Vi 74 års ålder är det mesta nog begränsat, tiden, fysiken och flexibiliteten.

    1. Lennart Post author

      Christer, precis, Biden är en mycket trevlig och kunnig politiker men han skulle vara 78 år om fyra år och skulle inte klara en presidentkampanj. Något han själv också borde inse.

Comments are closed.