Politik

Självstyrande bussar introduceras med framgång i Estland.

När ny IT-teknologi introduceras så reagerar de flesta med en axelryckning. Som när persondatorn introducerades och avfärdades tom en “leksak”. På samma sätt är det med de första självstyrande bussarna som introducerats i Estland. Dom är små, dom kör långsamt och dom måstea ha en chaufför ombord som kan ingripa ifall….

Men det viktiga med IT-teknologin är att den avancerar så snabbt, oemotståndligt, år ut och år in.

BBC skriver:

‘No major incidents’ as driverless buses launch in Estonia

A pair of vehicles are operating on a route through the city as part of the Baltic state’s presidency of the European Union, and have so far managed not to collide with any other road users, national broadcaster ERR reports.

But there have been a number of near misses since the launch on Saturday, ERR says. An eyewitness reports that one of the buses failed to give way to a police car with its lights flashing on Monday; while an ERR photographer saw a bus ignore a red light at a pedestrian crossing, ploughing on regardless of the “surprise” it had provoked.

Så kommer det också att bli med de självstyrande bussarna. Om en generation kommer alla bussar att vara självstyrande. Det är bara så det är.