Politik

San Franciscos Market Street utan bilar, så här fint kan det komma att se ut

Affärsgatan Market Street är tillsammans med Embarcadero, San Franciscos mest berömda gata. Den börjar vid Embarcadero framför Ferry Building i den nordöstra delen av San Francisco ute vid San Franciscobukten och löper sen sydväst genom centrum, passerar Civic Center och Castro District, till korsningen med Corbett Avenue i Twin Peaks-kvarteret.

Gatan är tyvärr hem till mängder med hemlösa, och alldeles för många bilar. Men medan staden redan gör allt man kan för att hjälpa de hemlösa så har man ännu inte lyckats minska biltrafiken. Men nu kanske det är på gång, Som Adam Brinklow skriver p[ SF.curbed: New plan would ban cars on Market Street. Will Better Market Street plan really make it all better?

Vi får se hur det går, men som bilden ovanför visar skulle resultatet bli väldigt positivt.