Politik

Under tiden i Washington, galen Trump hotar lamslå sin egen regering!

En allt mer irrationell Donald Trump slår vilt omkring sig och pucklar på sina egna senatorer och kongressledamöter i takt med att hans grandiosa vallöften visar sig bestå av ingenting.

Nu senast, som Carl Hulse skriver i New York Times hotar USA:s president, om man nu kan kalla honom det att lamslå sin egen republikanska regering om inte republikanerna går med på att betala miljarder dollar för en mur mot Mexiko:
Trump Fences Himself In With Border Wall Spending Threat

President Trump handed Democrats a gift this week with his vow to shut down the government if he doesn’t soon get money for his border wall.

Democrats may be only too happy to let him follow through on his threat since it will now be easy for them to blame the president for any government interruption, which would probably aggravate many Americans.

Rather than cowing Democrats, Mr. Trump’s tough talk is more likely to embolden the opposition in ongoing negotiations, particularly since he has now twice suggested he was willing to shutter government agencies if he didn’t get his way.

It also puts more pressure on Republicans to find the votes internally to pass spending bills and an increase in the federal debt limit — two things hard-right conservatives in the House and Senate have refused to support in the past. That Republican resistance provides Democrats leverage — Republicans can either grant concessions such as no wall money or produce all the votes for the spending bills and debt limit increase themselves.

Något som är som manna från himlen för de splittrade demokraterna.

One thought on “Under tiden i Washington, galen Trump hotar lamslå sin egen regering!

  1. Christer W

    Det är kanske dags att citera Einstein. “Om vi vill stå emot de krafter som hotar att trycka ned intellektuell frihet, måste vi göra klart för oss vad som står på spel. Utan sådan frihet hade det inte funnits någon Shakespeare, ingen Goethe, ingen Newton.”

Comments are closed.