Politik

Uber utvecklas och blir en del av vardagen i Silicon Valley och San Francisco

Med Uber i natten

Om någon för några år sen hade sagt att jag skulle ta taxi flera gånger i veckan så skulle jag ha sagt att dom skojade. Något sådant stod helt enkelt inte på dagordningen. Under de första tio åren i Silicon Valley tog jag aldrig taxi, jag visste inte ens hur man gjorde.

Men Uber utvecklas i allt snabbare takt och idag kan man förbeställa en bil, och även samåka så att en Uber, eller Lyft för den delen, tar flera passagerare till olika mål.

Något jag har gjort tidigare, men aldrig med tre passagerare till tre olika destinationer. Som gick förvånansvärt bra och snabbt. Och till halva det vanliga priset.

Och i veckan blir det flera Uber-resor i samband med IT-evenemang i San Francisco.