Politik

Mobilens ofattbara framtid handlar mest om kameran

Mobilens utveckling verkar ha stannat av och själva mobilen tråkig. Men så är det faktiskt inte. Som Brian X Chen skriver i New York Times: The Smartphone’s Future: It’s All About the Camera

Here’s a peek into how the camera may come into play: As soon as you pick up your gadget, it will see you and know you are the owner and unlock the screen. Overseas, you will be able to point the camera at a restaurant menu to translate items into your native language. When shopping for furniture, you can point your phone camera at your living room floor and place a virtual rendering of a coffee table down to see how it looks and move around and peek underneath it.

Some of this futurism is already starting to happen.

Next month, Apple plans to hold a special event to introduce a set of new iPhones, including a premium model that can scan 3-D objects — including your face. Samsung, the No. 1 phone maker, also recently introduced the Galaxy Note 8, highlighting its fast dual-lens camera as the signature feature. And rivals will soon work to catch up with Samsung and Apple.

Själv tror jag på mängder med nya små mobil-burna sensorer som kommer förvandla vår mobiler till något helt nytt och idag ofattbart. Eller kanske kommer sensorerna att sitta på kroppen och mobilerna ersättas av något som mest kommer att likna Apples nya armbandsur med inbyggd mobilfunktionalitet så att vi slipper att bära på en mobil för att använda våra Fitbits och armbandsur.

Hur som helst så är den ljusnande framtiden vår för att citera Prins Gustav.