Politik

Donald Trumps USA: 20 års fängelse för kritik av Israels ockupation av Palestina?

I skuggan av det massiva anfallet mot det liberala amerikanska samhället kommer nu den amerikanska Kongressens försök att för alltid stoppa all kritik av den israeliska ockupationen av Palestina genom drakoniska lagar som stipulerar 20 års fängelse och en miljon dollars böter för amerikaner som kritiserar ockupationen.

Roger Waters skriver i New York Times: Roger Waters: Congress Shouldn’t Silence Human Rights Advocates

Members of Congress are currently considering a bill that threatens to silence the growing support for the boycott, divestment and sanctions movement for Palestinian freedom and human rights, known as B.D.S. This draconian bill, the Israel Anti-Boycott Act, threatens individuals and businesses who actively participate in boycott campaigns in support of Palestinian rights conducted by international governmental organizations with up to 20 years in prison and a $1,000,000 fine.

By endorsing this McCarthyite bill, senators would take away Americans’ First Amendment rights in order to protect Israel from nonviolent pressure to end its 50-year-old occupation of Palestinian territory and other abuses of Palestinian rights.

Det är aningen underligt eftersom den israeliska ockupationen av Palestina är här för att stanna. För alltid.

Kanske de svenska Liberalerna nu känner sig manade att införa samma lagar i Sverige?

2 thoughts on “Donald Trumps USA: 20 års fängelse för kritik av Israels ockupation av Palestina?

  1. Christer W

    Egentligen började angreppet mot det liberala samhället under Bush och kriget mot terrorism. Det byggdes upp en folklig rädsla för att kunna utveckla inskränkningar och övervakning som ett liberalt samhälle inte accepterar.
    Rent reellt är trump en produkt av bush,s krig mot terorism och obama var bara ett “sorligt” oväntat mellanspel i utvecklingen.

    1. Lennart Post author

      Christer, jo det är riktigt. Frågan är också om vi inte också ska behandla Obamas massavlyssning som en del av Bushs “krig mot terrorismen”.

Comments are closed.