Politik

Emirates Hackathon, SAS och mina två yngsta barn, världen förändras

Emir4559

Jag var alltså på en rese-hackathon i Santa Clara i Silicon Valley över helgen. Arrangörerna var flygbolaget Emirates och Carnegie Mellon-universitetet, som har en filial i Silicon Valley.

Emir 4561

En del hade flugit in från Dubai, andra från Sydkorea. Vad dom alla hade gemensamt var att dom skrev appar som kunde användas av Emirates kunder.

Barnen4565
Mina två yngsta barn på besök på hackathonen.

Det är underligt hur ointresserade flygbolagen, och det omfattar även SAS, är av att analysera sina kunder.

Ta min stundande semesterresa. Som jag gör för femte året i rad. Mellan samma två flygplatser, för att sen fortsätta till samma slutmål. Något som SAS lätt kunde ha koll på om dom bara ville.

Liksom att jag i fyra år i rad har beställt vegetarisk mat. Så varför möts jag inte av ett käckt “Hej Lennart, vi förstår att du ska på semester igen. Vi vet att du vill ha fönsterplats och vegetarisk mat så vi har beställt det åt dig. Och vi förstår att du ska fortsätta med Öresundståget kan lätt boka biljett där också om du vill.

Väder kommer antagligen att bli … osv.

När vi nyligen hade en rörmokare här så såg jag plötsligt massvis med rörmokarannonser på webben. Amazon är på hugget, men inte flygbolagen. Vilket är precis vad Emirates hackathon handlade om.

Får väl flyga med dom nästa gång.