Politik

Donald Trumps USA, demokraternas problem bara växer

Så nu, tack vare Donna Braziles bok Hacks: The Inside Story of the Break-ins and Breakdowns That Put Donald Trump in the White House, så vet vi hur kaotisk och full av intriger och stridigheter situationen var inom det demokratiska partiet under 2016 års presidentkampanj.

Men vad vi inte har vetat förrän idag är att den demokratiska nationella kommitténs problem fortsätter, som Dan Merica och Maegan Vazquez skriver på CNN:

Former DNC chair torches Clinton in new book

Particularly worrisome to Democrats: The party had raised just $51 million in the calendar year through September, compared to the Republican National Committee’s $104 million.

On Thursday, the DNC fired its finance director, Emily Mellencamp Smith, whose hiring was just announced in June as part of new chairman Perez’s efforts to rebuild the party.

“We are grateful for Emily Mellencamp Smith’s work to help build a fundraising team that will raise the funds to win in 2017, 2018 and beyond. Emily is going back to consulting and helping elect Democrats in upcoming races, including staying on in a consulting role for the DNC at this time,” DNC press secretary Michael Tyler said.

Som jag redan har skrivit så kommer det att ta en mycket lång tid för de splittrade demokraterna att slänga ut alla rötägg och trotjänare som fortfarande fyller DNC, och bygga upp en helt ny organisation från grunden.

Och det första steget är att föryngra hela partiet. Tills man gör det så kommer demokraterna att fortsätta att tappa mark tills USA förvandlas till en enpartistat.