Politik

Hackathon i San Francisco: Crops on Mars

At Crops on Mars Hackathon in San Francisco

En liten behändig hackathon om planeten Mars och hur man kan odla plantor på Mars. Omkring 75 deltagare och jättegod vegetarisk mat. 

Allt handlade om Sakernas Internet och om sensorer som kan mäta temperatur, syre osv på planeten. Mycket unik hackathon.

2 thoughts on “Hackathon i San Francisco: Crops on Mars

 1. ~Charmkvarken~

  Vattenfall sprider i skriften “Min energi” hösten 2017 en i mitt tycke hårresande definition av hackathon:

  “Vad är ett hackaton?
  Hackathon är en växande internationell trend, som kort och gott innebär att handplockade deltagare samlas för att kreera kring ett tema. Dessa möten har blivit en viktig källa till innovation för många startups, entreprenörer, företag och organisationer. Ett exempel är Google Labs.”

  Ord som programmering, kod, mjukvara saknas helt. Är det av ren okunnighet eller en respektlös stöld av ett välkänt ord som hackathon för att höja status på ett helt ovidkommande projekt?
  Snälla Vattenfall, brainstorm i all ära, men det finns en hel radda fackuttryck för att samla ett gäng och spruta idéer på färgglada Post-it lappar eller ett whiteboard.
  Google Labs lades f.ö. ned 2011.

  1. Lennart Post author

   Charnkvarten, ha ha, tack för en intressant kommentar. Jag håller helt med dig, Deltagarna är inte alls handplockade. Vem som helst kan och brukar ock brukar också delta. Hackathon kanske enklast kan förklaras som social samvaro kring ett programmerings- och innovationstema. Det finns ett antal klart åtskiljbara hackationtyper. Men den sociala samvaron kring ett innovtionstems är något som alla har tillsammans.
   Plus priser, APIn och att man är uppe hela natten och programmerar.

Comments are closed.