Politik

Donald Trumps USA, Demokraterna vinner viktiga segrar

Det har inte gått bra för demokraterna sedan presidentvalet. Partiet har förlorat hela fyra fyllnadsval till Representanthuset efter presidentvalet, och dessutom varit oförmögna att reformera partiet och den viktiga Democratic National Committee efter Hillary Clintons katastrofala valkampanj. Något som nu har läckt ut i det öppna i Donna Braziles skakande bok “Hacks: The Inside Story of the Break-ins and Breakdowns that Put Donald Trump in the White House.” Men trots alla motgångar så gjorde demokraterna synnerligen bra ifrån sig i ett antal lokalval i går.

Michael Tackett och Jonathan Martin skriver i Nw York Times:Key Takeaways From Tuesday’s Elections

It was largely a suburban rebellion, where more moderate voters rejected Mr. Trump and embraced Democrats.

Be it New Jersey, Virginia or Charlotte, N.C., Democrats rode a miniwave of victories that will give them energy for candidate recruitment and fund-raising heading into the midterm elections next year.

In addition to winning the top races, for governor of New Jersey and Virginia, Democrats also captured the mayoral post in Manchester, N.H., the State Senate in Washington, along with other important victories in statehouse elections.
Continue reading the main story

Maine also became the first state to vote to expand Medicaid, the 32nd in all under President Barack Obama’s signature Affordable Care Act.

Vad vi nu kan säga är att Donald Trumps budskap går hem bland de lågutbildade vita amerikanerna medan demokraterna vinner bland högutbildade vita.

Det är bra, frågan är nu bara om demokraterna kan vinna en majoritet i representanthuset där republikanerna idag har 239 säten mot demokraternas 194 och två tomma säten.