Politik

Massiva datamängder och strömmande applikationer är grunden för dagens webbapplikationer

Scale By the Bay-konferensen på Twitters Högkvarter i San Francisco fick jag lära mig en massa om hur man hanterar massiva datamängder, dvs vad som går under benämningen Big Data, i webbapplikationer. Svaret är Application Streaming med produkter som Kafka, Akka och Spark och Reactive Systems och mycket mer. Och med applikationer inom maskininlärning och AI. Forna tiders batch-processing håller inte för Big Data.

Den som är intresserad av det området bör läsa nedanstående gratis-rapport på nätet:Fast Data Architectures For Streaming Applications

Och givetvis kolla videon med Dean Wampler från Lightbend längs upp i det här inlägget, liksom presentationen under.

En mycket läsvärd rapport om ett nyckelområde på webben idag.