Politik

Explosion av hemlösa i San Francisco under 2017

Untitled

SvD har en artikel om hemlösa i Los Angeles i dagens tidning:
Bilderna som visar misär och drogjakt på USA:s västkust. Antalet hemlösa har exploderat under 2017 i städer längs USA:s västkust. Utvecklingen drivs till stor del av en galopperande narkotikakris över hela USA där familjer slås sönder när föräldrar och barn faller ned i heroin- och pillermissbruk. I centrala Los Angeles har tusentals hemlösa samlats i området Skid Row. Nyhetsbyrån AP har besökt området och dokumenterat misären.


Ett problem som också har exploderat i San Francisco under 2017. Jag har sett en markant ökning av antalet hemlösa under året som nu ligger i så allt fler gathörn, i tältstäder invid järnvägen och även, de som är lyckligt lottade, i sina egna bilar.

Så här kan det inte fortsätta helt enkelt. Staden San Francisco gör allt man kan men det räcker inte.

Ett till synes hopplöst problem.

The Guardian uppmärksammar miljoner utblottade amerikaner.. Medan 41 miljoner amerikaner lever i fattigdom så saknar fyra miljoner amerikaner helt inkomst. Och värre kommer det att bli nu när Donald Trump tar från de fattigaste för att ge till dom allra rikaste.

9 thoughts on “Explosion av hemlösa i San Francisco under 2017

  1. Lennart Post author

   Bosse, tack för länken, nej tyvärr så är den amerikanska drömmen censurerad i Sverige. Fast idag handlar det kanske mer om den amerikanska mardrömmen. 🙂

    1. Christer W

     Vart samhället är på väg? Det nya samhällets århundradet började 1989 med sovjetunionens sammanbrott och us stod som vinnare. Det politiska samhället 1900-talet, började 1914 med 1VV och slutade sovjets kollaps. Artonhundratalets samhälle började i slutet på sjuttonhundra, närmare bestämt med franska revolutionen och amerikanska frihetskriget, det politiska artonhundratalet var långt till skillnad mot nittonhundratalets. Ett vet vi redan om 20hundratalet, är att us är inte är den makt de var 1989 utan snarare en koloss på lerfötter och en med en dessorienterad befolkning som håller på att knarka ihjäl sig
     Frågan vi står inför är vad gör vi åt det politiska 20hundratalet och de villkor människan har och står inför.

     1. Lennart Post author

      Christer, mycket bra och tankeväckande. Håller med dig om att 1989 är ett nyckelår för dagens samhälle.
      Själv tror jag att det är den sista revolutionen som någon av oss nu levande, våra barn och barnbarn kommer att få uppleva. I dagens värld är det omöjligt att göra revolution eftersom diktaturerna inte längre drar sig för att skjuta ihjäl demonstranter.

      Det är idag långt ifrån omöjligt att världen inom ett par decennier kommer att bestå av tre massiva diktaturer: Kina, Ryssland och USA, som kommer att använda Internet-teknologier och “falska nyheter” för att hålla befolkningen i schack. Att USA nu befinner sig i snabbt förfall tror jag idag är självklart.

      Samtidigt kommer helt nya teknologier som Bitcoin och Blockchain för att inte tala om AI, att förändra världen på sätt som vi ännu inte kan förutspå.

      Skulle jag satsa pengar på en spådom så är det att de nya teknologierna kommer att förvandla världen i positiv riktning för de länder som anammar dom. Och lämna resten av världen bakom sig. Och här tror jag Sverige ligger mycket bra till.

      En intressant fråga gäller Brasilien. Som så länge jag kan minnas har varit ett av de mest lovande framtidsländerna på jorden. Men som aldrig har infriat sina löften.

    2. Lennart Post author

     Bosse, Jag tror att det kanske är bra att vi inte vet vart världen är på väg just nu. 🙂

 1. Christer W

  Undra när trump kommer förbjuda ord som hemlösa ord fattiga och kräva att myndigheterna orwellsk ordbehandling.

Comments are closed.