Politik

Bluehack, hackathon på IBMs ThinkLab i New York, flyg kors och tvärs

Thinklab 1

Med några dar kvar av årets Falkenbergs-semester och med Julen i snabbt annalkande så kommer ett meddelande från Chefen i San Francisco. Kan du resa till IBMs forskningsavdelning i Yorktown Heights strax norr om New York och delta i en Hackathon, dom behöver en expert på Blockchain? Det är ThinkLab som arrangerar den.

Sånt säger man ju inte nej till, speciellt inte efter en sån komplimang, så med minsta möjliga marginaler så lyckas jag få biljett till SAS-planet från Kastrup till Newark-flygplaten strax utanför New York. Sen efter hackathonen från Newark till San Francisco via Chicago. Och sedan, 24 timmar efter landningen i San Francisco, vidare till Seattle och Jul med äldste sonen och hans familj.

Efter en alltför kort dag hos fantastiske Jens med familj i ett juligt Malmö så har jag turen att få ett tomt säte bredvid mig på SAS-planet till Newark.

På ett smockfullt Newark kommer mina väskor ut nästan först och jag lyckas få en Uber efter tio minuter. Resan norrut genom ett grådaskigt New York är deprimerande.
Var kommer du från frågar den Pakistan-födde Uberchauffören som går med käpp och ursäktar att han inte kan hjälpa mig med väskorna.

Danmark säger jag sanningsenligt och får en komplimang för min engelska.

Hotellet är förstklassigt och nästa dag börjar vi alltför tidigt för den som fortfarande går på svensk tid.

Hackathon1

Thinklab 2

Hackathonet är arrangerat av det innovativa ThinkLab och handlar om att vaska fram en innovativ app på 30 timmar. Åtta lag tävlar och att sova är inte att tänka på.

Det är förvånansvärt svårt att komma på något innovativt på bara några timmar, men alla drar sitt strå till stacken och slutligen lyckas vi t.om. få med min älskade Blockchain på ett hörn.

Thinklab 3

Hackathon2

Vi får också chansen till en rundvandring på några av IBMs världsledande hårdvarulab.

Hackathon3

Inklusive IBMs världsledande IBM Q, kvantdator
, framtidens dator

Kvantdatorer

Sen med Uber tillbaks till Newark för en nattflygning via Chicago till San Francisco. Har tur att bli uppgraderad till första klass, och kan sova mig igenom nattmörkret tills vi landar kl två på natten och mina väskor kommer snabbt ut och jag får tag på en Uber på fem minuter.

I morgon bär det av till Seattle.