Politik

Måste läsas: Bitcoin – en finansiell revolution av Linus Lovén

Bitcoin En Finansiell Revolution

Bitcoin och den åtföljande Blockchain har under 2017 blivit en fenomenal ny digital teknologi som man nästan inte kan undvika att läsa om om man bara öppnar vilken liten landsortstidning som helst. Eller ens den här lilla oansenliga bloggen.

Men vad är Bitcoin och Blockchain egentligen för något? Vad handlar teknologin om och är det något för gemene man att börja lära sig om? Det är för att introducera och förklara Bitcoin och Blockchain som Linus Lovén har skrivit sin 234 sidor långa bok Bitcoin En Finansiell Revolution, tryckt 2016. I denna intervju hos företaget Consector förklarar Linus enkelt vad Bitcoin är så alla förstår.

Bokens styrka är att den kopplar samman Bitcoin med det existerande internationella ekonomiska systemet, som den hotar, som alla digitala Peer to Peer-system.

Boken börjar med Hur det en gång Började , från guld till sedlar, för att sen nysta upp vad Bitcoin egentligen handlar om. Linus håller god fart, skriver rappt och gör det möjligt att följa utvecklingen av en av världens mest unika digitala uppfinningar. Speciellt när han sen det
globala ekonomiska systemet i kapitlet Drivkrafterna Bakom Och om något så är det kapitlet bokens höjdpunkt. För det är sannerligen ingen vacker bild som Linus målar upp.

Med en skyddad finanssektor som har gjort allt för att skydda sig från innovation och nyskapande. Tills den idag allt populärare Fintech-vågen
med små mobilbaserade appar som med ett par klick kan förenkla banktjänster som typ Swish.

Kapitlet om Bitcoin Community är också högst läsvärd, där vi lär känna alla de udda typer som var med att driva fram Bitcoin och dess digitala revolution.

Minst lika viktigt är kapitel 5, Användningsområden, som beskriver Blockchain, Blockkedjan, som inte bara används med Bitcoin utan har användningsområden helt utanför kryptovalutorna, som t.ex. global handel, sjukvård, flygindustrin osv.

Och den som vill läsa mer om Bitcoin bör börja med pseudonymen Satoshi Nakamotos skrift Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System/a>, som förklarar bitcoin-revolutionen från grunden.

Hoppas nu bara att Linus Lovén kan uppdatera boken med jämna mellanrum eftersom den här teknologin nu avancerar så snabbt.

En bra bok för den som snabbt vill lära sig om Bitcoin.