Politik

Michael Wolffs förintande presidentporträtt: “Fire and Fury: Inside the Trump White House

Sen 1789 har USA haft 45 presidenter, en del bra andra mycket bra och en del rätt slätstrukna. Men av alla dessa män skiljer sig en radikalt och totalt från alla de andra, och det är Donald Trump. En helt oberäknelig man som ingen annan politiker vare sig demokratisk eller republikan kunde rå på under presidentvalet och en man som om han bara vill, kommer att kunna sitta sju år till. En blandning av Mussolini och Berlusconi, Hitler och med drag av de flesta andra envåldshärskare.

John Cassidy i New Yorker, recenserar Michael Wolffs skakande bok om Donald Trumps tid i Vita Huset, “Fire and Fury: Inside the Trump White House
Michael Wolff’s Withering Portrait of President Donald Trump

Bannon, Trump’s former senior political adviser, as having described the June, 2016, meeting at Trump Tower between Donald Trump, Jr., Jared Kushner, Paul Manafort, and a group of people connected to Russia as “treasonous” and “unpatriotic,” and as saying that the meeting should have been reported to the F.B.I. The book contains myriad other damning comments about Trump and his family from Bannon and other Trump advisers.

There can be no doubt that Wolff relied on Bannon heavily. The book, a copy of which I obtained from the publisher, Henry Holt, on Wednesday, starts with the rumpled former investment banker having dinner with Roger Ailes, the late head of Fox News, in early January, 2017, and ends with Bannon standing outside the headquarters of Breitbart, the conservative news organization to which he returned after being ousted from the White House, in August. In the index, Bannon’s entry is considerably longer than anybody else’s except Trump’s.

Men Donald Trump är en produkt av dagens USA. För miljoner människor, inklusive personer som jag har träffat, är han en frälsare, en man dom är beredda att följa vart han än leder dom. Även om det skulle inbegripa en kärnvapenkrig.

Men hur sanningsenlig är boken? Säkert inte speciellt sanningsenlig, men sanningsenlig nog att få Trump att till varje pris försöka stoppa boken. Då kan man dra sina egna slutsatser.

Vi känner en japan-amerikan här i Silicon Valley som plötsligt helt utan förklarade att han älskade Donald Trump och i åtta år hade hatat Barack Obama.

Nu är USA på rätt väg, i alla fall enligt honom.

Läs recensionen innan Trump tvingar förlaget att dra in boken.

One thought on “Michael Wolffs förintande presidentporträtt: “Fire and Fury: Inside the Trump White House

  1. Pingback: Fire And Fury Inside The Trump White House – Knappast det avslöjande som påstås i media. | Genusdebatten

Comments are closed.