Politik

AI, Alexa och Smarta Bilar på CES 2018, men hur mycket är egentligen nytt?

Consumer Electronics Show (“CES”) som hade premiär redan i juni 1967 är USA:s största elektronikmässa som hålls i Las Vegas i början på januari varje år. Den anses sätta de viktigaste trenderna inom och elektronik och prylar inför det nya året.

Men utvecklingen går inte direkt snabbt, för den nirvana som målas upp får konsumenter anno 2018 har funnits med i alla elektronikscenarier som jag har sett och hört det senaste decenniet.

Nämligen: När du lämnar huset stängs din luftkonditionering och ljus automatiskt av. Sen när en rörelse-sensor upptäcker en person i huset, som t.ex. din städerska, så skickar den en varning till din mobil. Och när du sen kommer hem känner en kamera igen dig och dörren öppnas automatiskt. Ett av de tråkigaste scenarier man kan tänka sig.

Brian X Chen skriver i New York Times: The Big Tech Trends to Follow at CES 2018

“It’s less about the hardware, and more about what’s inside,” Carolina Milanesi, a technology analyst for Creative Strategies, said about the prominence of artificial intelligence and software innovations at CES. For consumers who are dazzled by flashy new devices, A.I. is never as exciting, she said — but it’s the magic that is making hardware evolve.

That artificial intelligence will take center stage at CES also speaks to how the event has changed in the last few years. It has become less of a venue for tech companies to unveil splashy new products like smartphones or computers, and instead has turned into a showcase for nascent technologies.

Till saken hör också Google Translate inte har utvecklats nämnvärt under de senaste åren, lika litet som Google Maps.

Det behövs nya friska tag och inget mer tjafs om luftkonditioneringar och städerskor.