Politik

Falska nyheter gör kryptovalutor farliga att investera i

Den som intresserar sig för kryptovalutor blir snart medveten att s.k. falska nyheter spelar en viktig roll i olika försök att driva upp, eller ner priset på de mindre kända kryptovalutorna.

Ryan Mac skriver på Buzzfeed: Here’s How Scammers Are Using Fake News To Screw With Bitcoin Investors

In the wild world of cryptocurrency trading that’s largely untouched by regulation, the spread of fake news and unsubstantiated rumors is becoming common practice among bad actors looking to prey on novices. It’s the perfect environment in which to proliferate misinformation; it’s mercurial, confusing, and full of uneducated, overeager traders hoping to strike it rich.

“A lot of this falls on the fact that people need to be more sober-minded in the space,” said Laz Alberto, a cryptocurrency investor and editor of the newsletter the Blockchain Report. “A lot of conversations that I have start with ‘my friend says’ or ‘I saw this on Twitter’ or ‘I saw this in a Telegram group.’ Before listening to anyone in crypto, you have to learn firsthand.”

Själv anser jag att det är viktigt att man sätter sig in i vad den här branschen handlar om och själv investerar, men bara mycket små summor. Och alltså också att man är försiktig med s.k. falska nyheter som e viss kryptovaluta.

Även MSM är dåligt insatt i det här ämnet och har ofta fel i nyanser. Som i fallet om vad de sydkoreanska och kinesiska regeringen kan komma att reglera handeln med kryptovalutor.