Politik

Coinbase-raketen i Silicon Valley visar hur Bitcoin-flugan sveper över världen.

Om man vill ta pulsen på de senaste IT-trenderna så är ett sätt att kolla kontorsmarknaden i San Francisco. Där en verklig uppstickare är Bitcoin-exchangen Coinbase som på kort tid har blivit ett av San Franciscos mest åtråvärda IT-företag.

Theodore Schleifer skrivr i Recode: Bitcoin broker Coinbase booked $1 billion in revenue last year — so the company has told hovering VCs to back off

Coinbase makes money not on bitcoin’s price but on the volume of trades — charging both the buyer and seller usually a fee between 0.25 percent and 1 percent of the total transaction size through the site. The company serves as both an exchange and a broker of deals, though it does not serve as a market maker that holds bitcoin.

Coinbase visar också att det är betydligt mer lönsamt att tjäna pengar på att växla kryptovalutor för investerarna än att handla med dom som investerare.

Coinbase visar också hur Bitcoins ursprungside om en folkets valuta fri från banker och regleringar snabbt håller på att bli alltmer likt det traditionella banksystemet. Även om kryptovalutorna ännu så länge representerar något helt nytt och spännande.