Politik

Fem generationer. Skulle dom ha något att säga varandra

Son och sondotter

Min son och något uttråkade sondotter och en massa telefontrådar. Själv minns jag mina far och morföräldrar och givetvis mina föräldrar. Skulle dom ha något att säga mina barn och barnbarn om dom kunde träffas? Har jag själv något vettigt att säga dom för den delen?

Min mormor och farmor hade fyraårig grundskoleutbildning. Min mamma hade flickskola, min fru universitetsutbildning liksom min son. Vad kommer mitt barn att få? Eftersom hon redan har en college-fond etablerad så bör det i alla fall bli en magisterexamen.

Min morfar var verkmästare, min farfar lärare och kommunalfullmäktiges ordförande. Men ingen av dom hade varit utanför Sveriges gränser, utom min morfar som hade varit i Tyskland på studieresa.

Och hur kommer min sondotters barnbarn att te sig?

One thought on “Fem generationer. Skulle dom ha något att säga varandra

  1. ~Charmkvarken~

    Resandet kommer givetvis att expandera. Människan är en nyfiken varelse, och sondotterns barnbarn hör säkert av sig.

    ”Hej gammelfarmors farfar! Tack för pepparkakorna du teleporterade lagom till jul, I dag är det +460 Celsius ute och det regnar svavelsyra. Men inomhus har vi ett underbart klimat med tropiska parker, fontäner, vattenfall, härliga växthus med exotiska fruktträd och underbara grönsaker. Allt ekologiskt förstås. Ljuset skapas av ett slags kristaller.

    Jag doktorerar i ”Genetiska förändringar i exobiologisk miljö” och stannar i tre månader. Önskar att du kunde fira din 130 års-dag här!
    Hälsningar från planeten Venus!”

Comments are closed.