Politik

Oro på Bitcoinfronten, misstankar att Bitfinex-börsen stödköper kryptovalutorna

Den Hong Kong-baserade Bitfinex-börsen är en av de stora kryptovalutabörserna i världen. Tillsammans med de reglerade Coinbase, Kraken, och Ripple. Men nu stärks misstankarna på att den oreglerade och hemlighetsfulla Bitfinex-börsen vars egen kryptovaluta Ether sägs vara direkt kopplad till dollarn, ska ha utfört stödköp av Bitcoin för att hålla uppe Bitcoins värde när det har börjat falla. Inte bara en gång utan regelbundet.

Nathaniel Popper skrivetr i New York Times:Worries Grow That the Price of Bitcoin Is Being Propped Up

A growing number of virtual currency investors are worried that the prices of Bitcoin and other digital tokens have been artificially propped up by a widely used exchange called Bitfinex, which has a checkered history of hacks and opaque business practices.

In December, Bitfinex was subpoenaed by the Commodity Futures Trading Commission, a United States regulatory agency. The news, first reported by Bloomberg on Tuesday and confirmed by a source familiar with the subpoena but not allowed to publicly discuss an ongoing investigation, led to a sell-off in most virtual currencies.

Det verkar allt troligare att 2018 kommer att bli året när kryptovalutorna blir reglerade. Och hur det kommer att påverka handeln med kryptovalutor är oerhört svårt att säga.