Politik

Dags för Facebook och Youtube att införa kinesisk censur mot extremhögern

Den amerikanska extremhögers massiva angrepp på det öppna samhället på Youtube och Facebook har lett de båda företagen till att använda AI-teknologi för att identifiera och radera alla de hatvideon som nu sprids i USA.

YouTube Cracks Down on Far-Right Videos as Conspiracy Theories Spread

That video and others like it led to intense criticism of the site. Since then, many prominent right-wing personalities have reported that YouTube has issued them strikes, which the site uses to enforce its community guidelines. If a channel receives three strikes within three months, YouTube terminates it.

The company’s guidelines prohibit “videos that contain nudity or sexual content, violent or graphic content, harmful or dangerous content, hateful content, threats, spam, misleading metadata, or scams.”

Den här videoattacken mot det öppna samhället är en fortsättning på de hatradiokanaler som i decennier har frodats i USA och som myndigheterna har sett mellan fingrarna på.

Intressant nog påminner situationen i USA mycket om den i Kina där myndigheterna försöker radera opassande innehåll. Som Paul Mozur skriver i New York Times: China Presses Its Internet Censorship Efforts Across the Globe

Men något måste göras för att stoppa extremhögerns framfart i USA. Parallellerna med Nazisternas framväxt i Weimartyskland är alldeles för stora för att det här ska ignoreras.