Politik

IBM och Stellar lanserar Blockchain-baserade banktjänster i flera länder

Bitcoin och Blockchain-teknologierna, som går hand i hand så tillvida att Bitcoin använder Blockkedjan, håller på att förändra den finansiella världen med nya tjänster. Trots att man brukar skilja på kryptovalutor och fintech så anser jag att de två är mer besläktade än man kanske tror.

Betalnätverket Stellar med sin egen kryptovaluta Stellar Lumen (XLM) är en version av Ripple som är en av de största kryptovalutorna och som funktionellt påminner om svenska Swish.

Jeff John Roberts skriver i Fortune om hur IBM nu samarbetar med Stellar för att lansera en Blockkedja-baserad bank-nätverk mellan flera länder: IBM and Stellar Are Launching Blockchain Banking Across Multiple Countries

In a breakthrough for payments technology, IBM and a network of banks have begun using digital currency and blockchain software to move money across borders throughout the South Pacific.

The significance of the news, which IBM announced on Monday, is that merchants and consumers will be able to send money to another country in near real-time, accelerating a payments process that typically takes days.

Både Ripple med sin allians med Moneygram och Stellar med sin allians med IBM visar att gränsen mellan vissa kryptovalutor och traditionella finansföretag blir allt suddigare.

En mycket intressant utveckling.