Politik

Lantmäteriet i Sverige världsledande på Blockchain, men hur blir det i USA?

Att högteknologiska Sverige nu tar ledningen på den viktiga Blockkedjefronten kommer kanske inte som någon överraskning. Men läs vidare, för eftersom Blockkedjan har som uttalat mål att ställa alla mellanhänder på bar backe så betyder det att starka lobbygrupper i USA kan komma att förhala om inte helt förhindra införandet av Blockkedjan som hotar att ställa dom på bar backe.

Shefali Anand skriver i Wall Street Journal: Test for Blockchain for Real Estate is Readied. A Pioneer in Real Estate Blockchain Emerges in Europe. Sweden’s Lantmäteriet will test using blockchain technology for property sales

The blockchain technology that underpins cryptocurrencies such as bitcoin could change the way property deals are done and recorded more than any other new technology, real-estate and technology experts say.

And Sweden’s nearly 400-year-old land mapping and registration authority is likely to become one of the first government agencies to test using blockchain technology for conducting property sales.

the lantmäteriet expects to conduct the first such transaction in the next few months and is shortlisting volunteers who want to buy or sell a property using the blockchain system…..
The Lantmäteriet has joined with companies such as telecom firm CO AB, consulting firm Kairos Future and blockchain company ChromaWay AB to create a structure for conducting real+estate deals on the blockchain

Speciellt intressant är att artikeln också påpekar att de stora försäkringsbolagen i USA, s.k. Title-Insurance companies, som försäkrar land-köp och land-innehav nu oroar sig för att Blockchain kan komma ställa dom på bar backe eftersom deras tjänster inte längre kommer att behövas.

Samma sak gäller alla mellanhänder på alla marknader som moderniseras av Blockkedjan. Vilket antyder att USA med sina starka lobbyister kan komma att halka långt efter på den viktiga Blockkedjefronten. Rättsprocesser mot Blockkedjans införande på olika områden i USA kan ta decennier.