Politik

Apple rekryterar Googles AI-chef John Giannandrea. Protester mot Googles samarbete med Pentagon i Project Maven

De här två nyheterna har säkert ingenting med varandra att göra. Men de visar hur viktigt AI har blivit för företagen i Silicon Valley.

Att Apple, som ligger långt efter Google, ny har rekryterat dess AI chef John Giannandrea är en kupp, som dock kanske inte är så stor eftersom en person i chefsposition är rätt lätt att ersätta. Då är de AI-experterna på teknisk nivå nog viktigare.

Giannandrea kommer att leda Apples maskininlärning och A.I. strategi. Han kommer att ersättas av Jeff Dean.

Den andra nyheten, som också den handlar om Google och AI, är alltså att det nu framkommer att Google samarbetar med Donald Trumps Pentagon i Project Maven, som ska göra Pentagons militära drönare mer träffsäkra.

En gång i tiden var Googles paroll “Don’t be evil”. Nu är den alltså något helt annat.

3 thoughts on “Apple rekryterar Googles AI-chef John Giannandrea. Protester mot Googles samarbete med Pentagon i Project Maven

 1. Bossebus

  Frågan är väl egentligen varför vi som privatpersoner gärna “supportar” dessa monster via vårt eget beteende. Att US goverment tar vara på all ev. “intellectual property” via CIA och andra är ju en självklarhet (Stulen eller inte).
  Vad är så intressant med “självstyrande” bilar? Aldrig att jag sätter mig i en,inte heller uber eller alike som inte klarar av att betala skatt.
  Köp gärna bitcoins men jag kommer aldrig att göra det,köper inte heller spotify.
  Tulpaner har vi sett förr.

  Jaja,vad köper jag då? Inga halvfabrikat iaf,Koreansk bil monterad i Turkiet. Dator från vetefan (asus),pillefon från Sony,diverse juckprular från Kina (Belysning,små växthus etc). Allt ovan troligen Kina egentligen.
  En sak till,var fan kommer elen ifrån,batterierna? Är den där kärnavfallsfrågan helt glömd idag? Strategiska mineraler?.
  Och nu kommer ryska ubåtar igen! Övning utanför Karlskrona! (Kanske ligger det några ryska oljerör som skall bevakas där?)

  I övrigt anser jag att kryssningsfartyg skall förstöras.Och i övrigt verkar det som 1-2 megacontainerfartyg krockar varje dag.(Dom har all tänkbar anticollisionutrustning)

  Ha en trevlig dag!

Comments are closed.