Politik

Ljus i mörkret: West Virgina testar Blockchain i årets lokalval.

THawk GoPro Video Still - Surface Mine 3 Ponds< En av USA:s allra fattigaste delstater, med kolgruvor och idel fattiga människor kommer att experimentera med Blockchain i två kommuner inför årets lokalval. Målgruppen är mycket liten men det är ändå ett intressant pilotprojekt som visar att Blockkedjan nu allt mer blir tagen på allvar, även ute på vischan.
Wolfie Chao skriver i Coin Desk: West Virginia Piloting Blockchain Voting App in Senate Election

West Virginia is trialing a voting system for absentee voters in the military using a mobile app powered by blockchain technology.

In a statement Thursday, the West Virginia Secretary of State, Mac Warner, said the pilot is being offered to deployed military personnel and their dependents from the counties of Harrison and Monongalia for the May 8 election for West Virginia’s Senate primary election.

The application is said to provide a more secure and anonymous method for absentee residents to cast their votes.

Vem vet, kanske även Sverige kan erbjuda blockkedje-röstning om några år.