Politik

Palmemordet: Thomas Pettersons Den osannolika mördaren : Skandiamannen och mordet på Olof Palme

Tags:

Efter 34 års frustration så har åklagaren Krister Peterson och hans Palmegrupp nu efter tre års intensivt arbete lyckats visa att det var den s.k. Skandiamannen Stig Engström som mördade Olof Palme. Man har gjort det genom att minutiöst kartlägga precis vilka som befann sig på mordplatsen i korsningen Sveavägen – Tunnelgatan i Stockholm klockan 23:21 fredagen den 28 februari 1986.

Palmegruppen baserar sin analys på Thomas Pettersons bok “Den osannolika mördaren : Skandiamannen och mordet på Olof Palme”.

Vad som gör Thomas Pettersons tes så genial är att han genom att begränsa sig till den handfull människor som bevisligen befann sig på mordplatsen sekunderna och minuterna efter mordet så kan han
strunta i konstiga män med walkie talkies, Norrmalmspolisen, lejda utländska mördare, Säpo eller svenska Palme-hatare och hela det menageri av möjliga mördare som privatspanare och andra har dragit from som möjliga mördare. Befinner dom sig inte i korsningen Sveavägen-Tunnelgatan vid tiden för mordet så kan dom inte ipsi facto vara mördaren.

Leif GW Person och Camilla Kvartoft går igenom mordet.

För mördaren måste ha befunnit sig på mordplatsen klockan 23:21 fredagen den 28 februari 1986. Han måste ha varit en av de under 10 personerna på mordplatsen, och meed sitt laserfokus på den lilla skaran så kommer Peterson snabbt fram till att det endast finns en som sticker ut, som beter sig mycket underligt och som dessutom jobbar på Skandia bara någon minut från mordplatsen, nämligen Skandiamannen, reklammannen Stig Engström

Han ser inte alls ut som en mördare. Han är av medellängd, knubbig, välklädd, öken sig till rampljuset, vältalig och raka motsatsen till en politisk mördare av Hollywoodsnitt.

Ändå är det han och ingen annan som, på grund av sina lögner om sina förehavanden på mordplatsen har övertygat författaren Thomas Petterson liksom Palmegruppen att man i honom har funnit Olof Palmes mördare. Man kommer inte förbi honom som man säger.

Och eftersom Engström är död seen många år så lägger man nu ner utredningen.

Mycket bra jobbat!

En liten detalj berör den bruna handlovsväska med en storlek på 15 x 22 cm och med ett handband i ena gaveln som Skandiamannen bar på mordplatsen och som ett vittne såg mördaren försöka stoppa någonting i på flyktvägen. En väska som enligt Krister Peterson kan rymma en mindre Magnum-revolver.

Den enda detalj man inte har något övertygande svar på är varifrån Skandiamannen fick sin Magnum-revolver. Hade han den kanske vanligtvis på kontoret? Att han skulle ha lånat den från den kompis efter att ha sett makarna Palme vid biografen Grand är mindre troligt eftersom kompisen knappast skulle ha hållit tyst.

One thought on “Palmemordet: Thomas Pettersons Den osannolika mördaren : Skandiamannen och mordet på Olof Palme

  1. Bo Sätterberg

    Ja bra jobbat av KP:s Palmegrupp att komma fram till detta. Tyvärr så kommer bristen på teknisk bevisning att leda till att osäkerheten och spekulationerna kommer att fortsätta. Det jag kan kritisera KP för är att han i februari gick ut lite väl tvärsäkert när han lovade en slutlig lösning på Palmemordet. Man fick då en känsla av att han satt på någon form av teknisk bevisning så det var en besvikelse att inget sådant fanns. Tycker annars att hans slutsatser är vettiga trots att SE verkligen är en helt osannolik mördare, men det var kanske just det som gjorde att han tidigare gått under radarn.

Comments are closed.