Politik

Bli rik, ha kul, lär dig handla aktier!

Jag växte upp i en läkarfamilj i Uppsala där pengar inte var något man pratade om, än mindre brydde sig om.
Vilket var tragiskt eftersom min pappa var läkare och hade en rätt hög lön som han satte in på olika sparkonton på Upplandsbanken på Stora Torget i Uppsala. Han blev erjuden aktier i Pharmacia men tackade nej, vad ska vi med dom till undrade han.

Vi hyrde sommarstuga och bodde i en femrumsvåning på Trädgårsgatan 8 i stan.

Jag fick en karriär inom IT-branchen i Silicon Valley i USA och efter 40 år bland datorer, datormoln och AI, så hsr jag nu sadlat om och börjat lära mig hur man handlar på aktiemarknaden. Bättre sent än aldrgir.

Det är en fascinerande värld som har mycket gemensamt med IT, speciellt nu när fintech invaderar finansområdet. Mäklarna trängs ut och erstts alltmer av supersnabba datorer

Ett fascinerande område som jag hoppas skriva mer om framöver.

2 thoughts on “Bli rik, ha kul, lär dig handla aktier!

  1. BeEss

    Något jag kan rekommendera när det gäller aktier och finansmarknaden över huvud taget är den svenska boken “Tradingguiden” av Jonas Bernhardsson. Jag håller med i tidningen Aktiespararens recension “Den som bara tänker läsa en enda bok om finansmarknaden och aktiesparande i sitt liv ska absolut välja denna”
    Nej jag har inga egna ekonomiska intressen eller annat i boken, jag tycker bara den är riktigt bra 🙂

    1. Lennart Post author

      BeEss, tack för tipset, den boken kände jag inte till! Hoppas skriva mer om finansvärlden framöver.

Comments are closed.