Politik

Algoritmisk högfrekvenshandel förvandlar aktiemarknaden och samhället

Altoritmisk Handel även “högfrekvenshandel”, “high-frequency trading”, “robothandel”, “algohandel”, “algotrading”, “algoritmhandel”, “algorithmic trading” eller “algoritmisk trading”, är en programvarustyrd elektronisk handel av värdepapper (i synnerhet aktier).

Alltmer avancerade algoritmer, ofta förknippade med AI, spelar en nyckelroll på aktiemarknaden, speciellt på Wall Street i New York. För att citera Wikipedian
Algoritmisk handel överlåter utförandet av en order till programvara, en så kallad handelsalgoritm, som exekverar en order enligt förutbestämda regler. Handelsalgoritm är en teknisk term för denna typ av programvara som bland praktiker ofta kallas strategi eller algo.

YouTube har ett antal högintressanta videon om algohandel och Högfrekvenshandel