Politik

Är det slut nu? Ständigt denne Skandiamannen

Håller på att läsa om Skandiamannen och mordet på Olof Palme. En intressant gåta som äntligen verkar ha lösts av den synnerlige detaljorienterade Thomas Petterson som i sin bok med hela handen pekar på “Skandiamannen”. Det enda som inte känns helt trovärdigt är att den revolver som Skandiamannen måste ha burit på sig är i största laget för att rymmas i en handledsväska. Det finns hölster för så stora revolvrar som Skandiamannennmens men det är ändå som att bära på sig en tjock inbunden bok under rocken. Synnerligen obekvämt skulle man tycka. Men det är trots allt vad Stig Engström måste ha gjort.

Det är intressant att se hur allmänheten och privatspare har reagerat på Palmegruppens slutsats, “det behövs en ny utredning “! Mer skattepengar m.a.o. Knappast troligt

Men det var på Skandia som Skandiamannen jobbade och det är det som många har missat. Vi vet på sekunden när Skandiamannen stämplade ut och sedan in igen 20 minuter efter att ha stämplat ut.

Det var en ren tillfällighet att Skandiamannen träffade på paret Palme i höjd med Skandia 44 och såg att dom inte hade livvakter med sig.

Stig Engström hinner ifatt paret Palme vid Dekorima, skjuter Palme och sen Lisbet och springer sen in på Tunnelgatan där han försvinner. Skandiamannen påstår dagen därpå att ha vänt på den döende Olof Palme och talat med Lisbet. Och polisen skulle ha frågat Skandiamannen på mordplatsen vartåt mördaren sprang. Vilket allt är lögn.

Poliserna ska ha följt Skandiamannens pekande hand och sprungit in på Tunnelgatan efter mördaren vilket också är lögn. Skandiamannen säger dagen efter att han inser att han gav poliserna fel information och säger att “Jag sprang också in på Tunnelgatan efter poliserna för att jag ville ge dom en bättre beskrivning av mördarens jacka men jag hann inte ifatt dom”.Lögn.

Nu har han etablerat att det var flera män som sprang, mördaren, följd av en grupp poliser, följda av Stig Engström. Intrikat som bara den. Ännu intrikatare blir det dagen efter när Skandiamannen ringer upp teve och tidningar för att ge dom sin syn som vittne och sen gör ett reportage kring honom själv.

Han ringer också upp sin arbetspats på Skandia dagen efter mordet för att få reda på när han stämpade in och ut på mordkvällen.

“Dom ringer mig från pressen och Oslo och frågar” säger han, vilket är lögn, han har inte hunnit ringa polisen än så ingen vet vem han är.

Det här är ett synnerligen intressant kriminalfall, med en mördare som lyckats hålla sig borta från polien genom att fäkta med båda händerna och bombarderat polisen med missvisande uppgifter.

Mycket skickligt gjort av Skandiamannen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *