Politik

Det är inte slut än. Kommer Putin att invadera Gotland?

Tags:

Vladimir Putin har en grandiose plan och den är att återställa det forna Sovjetunionen. Parad med Kina ska Ryssland bli den dominerande stormakten i världen.

Skandinavien är en vit fläck på Vladimir Putins stormaktskarta. Vad har han för planer för Sverige de närmaste åren? Att besvara den frågan är aningen komplicerad. Att Putin inte vill se Finland och Sverige i NATO behöver vi inte tvivla en sekund på. Men det finns områden som Gotland som han lätt kan lägga beslag på.

Om Sverige håller tyst och inte försöker gå med i NATO så kommer allt att bli frid och fröjd för Sverige under de närmaste åren. Men om Sverige skulle vara dum nog att lägga fram en officiell NATO ansökan så kommer Putin att agera snabbt som den. Och det betyder att han skulle invadera Gotland.

Det är något som svenska politiker inte verkar förstå. Man käftar inte med Putin. Man gör som man blir tillsagt punkt och slut.

Vi befinner oss i enhelt ny politisk sitation. En poitisk sitation som vi inte har sett likheten till på mycket länge.

2 thoughts on “Det är inte slut än. Kommer Putin att invadera Gotland?

 1. ~Charmkvarken~

  Ett land som befinner sig en konflikt eller gränstvist med ett grannland kan inte bli medlem i NATO. Det räcker med att Putin invaderar Gotland. Så om Sverige vill söka medlemskap, måste det ske efter Rysk-Ukrainska kriget, då Putin förhoppningsvis är politiskt försatt ur “stridbart skick”.

  För övrigt vill jag passa på och citera mig själv från 7 januari 2021 (inspirerad av spjuvern G.B Shaw: “Jag citerar ofta mig själv, det ger märg åt konversationen.”)

  “På ett sätt gillar jag faktiskt Trump, som ståuppkomiker, om det inte vore för det beska minnet av alla galningar som Stalin, Hitler, asiatiska och afrikanska envåldshärskare, historiska och nuvarande, för att inte glömma gamla kungar i Europa. Personer kapabla att sätta världen i brand.

  För att skapa en fredlig värld, tror jag att i framtiden blir det nödvändigt att gentesta politiker för att hindra dem att ställa upp i nationella val. Men först behöver vi mer forskning om psykopati.”

  För att förstå hur Putin tänker, måste man:
  1. Inse att Putin uppfyller alla kriterier för psykopati.
  2. Googla “Psykopati”.

  Det finns numera en mängd värdefull information därute om hur man känner igen en psykopat. Efter att läst in sig på den under en kväll, står galningen i ett förklarat ljus.

  1. Lennart Post author

   ~Charmkvarken~
   Tack för ännu en superb kommentar, som sporrar mig till att börja blogga på allvar igen.
   Kommande inlägg kommer att handla om Putin, AI och Ryssland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *