Politik

San Francisco, Los Angeles, Seattle, San Diego, de amerikanska västkuststädernas förfall

 

Det västra USA är hem till ett antal ikoniska miljonstäder ,  De vackra Seattle oh San Francisco, Los Angeles, San Diego, Vancouver i Canada, mm.  Dessa ikoniska miljonstäder kämpar nu alla mot en snabbt växande hemlöshet, människor som bor på gatan, som utför sina behov på kvällar och morgnar på fashioanbla gator, något som jag själv har sett oändliga gånger när jag har kommit in med tåg till en långsamt vaknande stad.

Nu till det underliga, staden San Francisco, som jag känner väl, har en budget för att placera de hemlösa i hem. Det är bara så att de hemlösa inte vill vill flytta till de de hem som staden erbjuder gratis.

Och varför man inte vill göra det beror på att San Franciscos hemlöseproblem inte beror på att det saknas bostäder för de fattiga, utan på att de hemlösa har allvarliga knarkpoblem, och att många hemlösa saknar tilltro på myndigheternas löften. Tragiskt men sant.

Jag undrar, har Stockholm liknande problem med hemlösa och knarket ? Det här är ett tragiskt och krångligt problem som kommer att bli btydligt värre innan det blir bättre, ledsamt nog.

En taktik mot de inkommande hemlösa är att ge dom biljett hem till sin hemstad var den nu kan ligga. Men som alla andra lösningar så är det endast kortfristig lösning. Och att få bort de hemösa från San Franciscos gat gator skulle

Under tiden fortsätter hemlösa att flytta in till den amerikanska västkusten. Att få bukt på knarken och flytta de hemlösa skulle i dag kosta 12 miljarder dollar.

 

One thought on “San Francisco, Los Angeles, Seattle, San Diego, de amerikanska västkuststädernas förfall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *